Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

fondia-suurennuslasi
Nea Welling 30.6.2017 15:29

Mega-alennus tuotteesta vai tekaistuja vertailuhintoja ja hatusta vedettyjä alennusprosentteja? – harhaanjohtava markkinointi ja urheiluvälineketjut

Lue lisää

Aiheita: markkinointi

Tanja Piha 26.6.2017 14:00

Kasvuyrittäjän lakiasioiden hoito - mitä apua tarvitsenkaan?

Loppukeväästä törmäsin toistuvaan aiheeseen jutellessani kasvuyrittäjien kanssa. Muutaman Fondia-kollegani  kanssa olemme olleet mukana sparraamassa kasvuyrittäjiä KasvuOpen-tilaisuuksissa myllärin roolissa. Yhdenkään kasvuyrittäjän suurin huolenaihe ei ole juridiikka ja sopimukset, vaan syystäkin kasvuhaluiset vetäjät keskittyvät miettimään, millä saavat bisneksensä lentoon ja miten rantautua uusille markkinoille. Kasvuyritykset toimivat usein pienestä pitäen kansainvälisesti tai aloilla, joissa tuotteen ja idean suojaaminen on kehityksen kannalta oleellista. Yrityksen kasvaessa henkilöstöhallinto ja siihen liittyvät kuviot saattavat saada yrittäjän hämilleen, varsinkin jos toimintaa on useammassa maassa. Asiakkaamme ovat törmänneet myös siihen, että mitenkäs suu pannaan, jos neuvottelupöydässä vastapuolen isot kansainväliset jätit iskevät sopimuksen pöytään ja siitä pitäisi neuvotella. Juridiikka ei kiinnosta lähtökohtaisesti kasvuyrittäjää ja sen ostaminen mielletään edelleenkin vaikeaksi, koska varmuutta siitä, mitä pitäisi ostaa ja milloin, ei välttämättä ole. Siitä huolimatta monella kasvuyrittäjällä saattaa olla aikomus exitiin jossain kohtaa yrityksen kasvutaipaletta, jolloin kunnolla hoidettu juridinen perusta tekee yrityksestä DD-valmiin ja sitä kautta arvokkaamman.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway, LDaaS

Minna Laurila 22.6.2017 15:57

Ei pelkkiä pykäliä, juridiikka voi toimia mielikuvituksen lähteenä

Perheemme oli lähdössä lomamatkalle. Koska muistin miten tärkeää lapsille on unilelujen mukaan ottaminen matkoille, muistutin heitä unikavereiden mukaan ottamisesta matkalaukkujen pakkausvaiheessa. Tällöin 13-vuotiaalla tyttärelläni oli ollut jo yli kymmenen vuoden ajan Simo-siili niminen siiliunilelu, joka oli ollut mukana kaikilla perheen lomamatkoilla. Tyttäreni nukkuu Simon vieressä joka yö, tai oikeastaan voisi sanoa, että Simo-siili nukkuu tyttäreni vieressä.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway

Niina Tuovinen 20.6.2017 15:56

Ajankohtaista työsuhdeoptioiden varainsiirtoverotuksesta

Työsuhdeoptioiden varainsiirtoverotus täsmentyi jäljempänä tarkemmin kuvatulla tavalla korkeimman hallinto-oikeuden 9.3.2017 antamalla ratkaisulla. Aikaisemmin työsuhdeoptioiden varainsiirtoverotus oli tulkinnallista täsmällisen lainsäädännön ja oikeuskäytännön puuttuessa.

Lue lisää

Aiheita: verotus

Nea Welling 15.6.2017 13:58

Karkkilakkoneuvottelut - Ajankohtaisen poliittisen puheenaiheen hyödyntäminen mainoksessa ei tehnyt makeismainoksesta hyvän tavan vastaista

Lue lisää

Aiheita: markkinointi

Kommentoi