Blogit ja uutiset

Pureskelemme selkokielelle polttavat juridiset aiheet.

Helena Kinnunen 9.2.2018 13:48

Asiantuntijaryhmä esittää:  Maankäytön suunnitteluun tulisi kaksi tasoa - yleissuunnitelma ja kehittämissuunnitelma

Keskiviikkona 7.2. luovutettiin professori Ekroosin johdolla tehty selvitys Maankäytön ja rakentamisen ohjauksen uudistamiseksi. Selvityksen laatimiseen osallistuivat professori Ekroosin ja allekirjoittaneen lisäksi emeritusprofessori Hannu Katajamäki Vaasan yliopistosta, professori Panu Lehtovuori Tampereen teknillisestä yliopistosta sekä johtava tutkija Aija Staffans Aalto-yliopistosta.

Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Nea Welling 7.2.2018 15:57

Piilomainontaa torjutaan nyt myös Youtubessa

Mainonnan eettinen neuvosto on julkaissut kaksi uutta lausuntoa kaupallisista yhteistöistä, joissa molemmissa mainostajat saivat huomautuksen (MEN 37/2017 ja 38/2017) piilomainonnasta Youtuben vlogissa. Ennen lausuntoja kuluttaja-asiamies julkaisi marraskuussa 2017 (5/2017) uutiskirjeen, jossa kuluttaja-asiamies kertoi näkemyksensä, miten kaupallisia yhteistöitä tulisi merkitä Youtubessa. Piilomainontaan Youtubessa on siis ensimmäistä kertaa puututtu myös viranomaisten toimesta

Lue lisää

Aiheita: markkinointi

Tanja Piha 6.2.2018 11:44

Kasvuyrittäjän viisi syytä miettiä juridiikkaa 

Törmään toistuvasti samaan aiheeseen jutellessani kasvuyrittäjien kanssa. Yhdenkään kasvuyrittäjän suurin huolenaihe ei ole juridiikka ja sopimukset, vaan syystäkin kasvuhaluiset vetäjät keskittyvät miettimään, millä saavat bisneksensä lentoon ja miten rantautua uusille markkinoille.

Lue lisää

Aiheita: fondiaway, LDaaS

Jonathan Andersin 25.1.2018 14:00

Fondian asiakkaita Talouselämän listan piikkipaikoilla

Muutama viikko sitten Talouselämä julkaisi artikkelin, jossa listattiin vuoden 2017 suurimmat suomalaisiin kasvuyrityksiin tehdyt sijoitukset. Lista oli mukavaa luettava fondiaanin näkökulmasta, kun palkintopallisijoilta ja sijalta 4 löytyi yhteensä kolme rahoituskierrosta, joilla Fondia on avustanut kohdeyhtiötä (MariaDB Corporation Ab, Evondos Oy ja MaaS Global Oy).

Lue lisää

Aiheita: yritysjärjestelyt ja rahoitus

Helena Kinnunen 17.1.2018 9:01

Rakentamismääräyskokoelman uudistus valmistui – viimeiset uudet asetukset voimaan 1.1.2018


Lue lisää

Aiheita: kiinteistöt ja rakentaminen

Kommentoi