Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää kilpailunrajoituksia sekä oma-aloitteisesti että toimenpidepyyntöjen perusteella. Tietojen ja asiakirjojen vaatimisen lisäksi viranomainen voi tehdä yllätystarkastuksia yritysten liiketiloihin.

Yllätystarkastuksessa  viranomainen kerää näyttöä ja todistusaineistoa mahdollisesta kielletystä menettelystä. Aineistoa kerätään useasta eri paikasta samanaikaisesti ja sitä käytetään apuna myöhemmässä tutkinnassa sekä mahdollisessa oikeusprosessissa. Yritykselle kilpailuviranomaisen hampaisiin joutuminen voi tarkoittaa kilpailuasian nostaman negatiivisen julkisuuden ja mahdollisen sakon lisäksi maksettavaksi tulevia huomattavia vahingonkorvauksia.

Jokaisella yrityksellä tulisi olla perustietous kilpailuoikeudesta sekä valmiina ohjeet mahdollisen yllätystarkastuksen varalta. Kuinka yrityksen tulee menetellä tarkastuksessa? Tuleeko kaikki asiakirjat antaa? Voiko viranomainen sinetöidä tiloja? Mihin kaikkiin tiloihin on pääsy? Mitä seuraa tarkastuksen jälkeen?

Tässä käytännönläheisessä workshopissa saat vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ja voit hoitaa yhdessä kouluttajan kanssa kuntoon yrityksesi perusohjeet mahdollisen yllätystarkastuksen varalta.
 
Aika: To 13.9.2018 klo 8:30-12:00, aamiainen ja ilmoittautuminen 8:30 alkaen. Koulutus alkaa klo 9:00.
Paikka: Fondia, Lönnrotinkatu 5, 4. krs, Helsinki
Kouluttaja: Marika Aho-Nissinen, Senior Legal Counsel, Fondia
Hinta: 390 eur + alv. (sis. aamupalatarjoilun ja materiaalit)

Workshop-päivä:

  • Koulutuksessa käydään läpi perusasioita kilpailuoikeudesta
  • Laaditaan yritykselle ohjeet yllätystarkastuksen varalle kouluttajan avustuksella (osallistujalla tulee olla kannettava tietokone mukana)
  • Keskustelua ja päivän yhteenveto

Laita kilpailuasioiden perustietous ja yrityksesi tarkastusohjeet kuntoon puolen päivän workshopissa! Ilmoittaudu heti - paikkoja on rajoitetusti!

aho-nissinen.png

Kouluttajana toimii lakimies Marika Aho-Nissinen lakipalveluyritys Fondiasta. Marika on toiminut yritysjuristina ja asianajajana yli 15 vuoden ajan. Marika on lisäksi erittäin kokenut kouluttaja ja saanut paljon kiitosta hyvin selkeästä ja käytännönläheisestä koulutustyylistään.